A calvados olyan híres francia pálinka, ami egyedülálló módon tükrözi a normandiai régió gazdag gyümölcsös örökségét és a helyi hagyományokat. A készítés folyamata szoros kapcsolatban áll a helyi mezőgazdasági tradíciókkal, így minden korty egy darabka normandiai tájat és kultúrát hoz el a fogyasztóknak. A calvados alapja az erjesztett almabor, amit a legjobb minőségű helyi almákból készítenek.
A fajták gondos válogatása az ital ízvilágának gazdagságát biztosítja, hiszen minden gyümölcs más-más édességet, savasságot és aromát kínál. A desztillálás hosszú és precíz folyamat, amit hagyományos rézüstökben végeznek. Miután a calvados elérte a kívánt alkoholtartalmat, következik a lényeges érlelési szakasz.
Az ital tölgyfahordókban pihen, ahol a fa finom aromái egyesülnek a gyümölcsös alapjegyekkel. Az időtartam nagymértékben befolyásolja a karakterét. Minél hosszabb ideig pihen, annál komplexebb és kifinomultabb lesz az ízvilága. A calvados leggyakrabban tisztán kerül fogyasztásra, étkezés után, de koktélokban is remekül megállja a helyét.