A profi szakácsok élete bizony nem egyszerű. Egész nap a konyhában robotolnak, gyakorta kibírhatatlan melegben. A lélegző hátrészű szakácskabát viszont nagymértékben komfortossá teheti a séfek munkáját. A professzionális szakácsoknak kötelező kelléke a kabát. Bár így van ez már több évszázad óta, hála a technikai újításoknak, a szóban forgó egység rengeteg pozitív innováción esett át, elsősorban az anyaghasználat tekintetében.
A piacon nemcsak hosszú, de rövidujjú modellek is elérhetőek, természetesen kitűnő légáteresztő funkcióval. A minőség nem elhanyagolható kritérium a vásárlás során, hiszen, ha a ruházati elem nem strapabíró, a rendszeres és intenzív használattal szemben semmi esélye.
A dupla szövetrétegű modellek, bár valamivel melegebben tartanak minket, az esetleges balesetekkel szemben nyújtanak kimagaslóan értékes védelmet. A nagy sürgés-forgásban ugyanis könnyen megsérülhetünk, a magas színvonalú szakácskabáttal viszont kiküszöbölhetjük ezt a problémát, legyen szó forrázás vagy égési balesetről.