Skip to content

Hajrá Vecsés

Menu
  • Kezdőlap
  • Kapcsolat
Menu
konyak

A konyak gyártási folyamata

Posted on 2023.02.24.

A franciák bor és pezsgő készítő tudása világszerte ismert. Az általuk kreált konyak egy olyan komplex ital, amely tartalmasabb vacsorák után tökéletes választás lehet. Ez a borpárlat hosszú, fahordós érlelés után éri el a karakteres, semmihez sem hasonlító ízvilágát, amelyhez a keverőmesterek tudása, a kiváló alapanyag és a francia fahordóban érlelés is nagyban hozzájárul.

A konyak kilencfajta fehér szőlő felhasználásával készülhet, de ebből háromnak a felhasznált gyümölcs 90%-át kell kiadnia. Ez a három fajta az Ugni Blanc, a Folle és a Colombard, amiket a savasságuk miatt önálló borként nem igen fogyasztanak. A konyak készítés lassú folyamat, ugyanis a szüret után egy hétig érlelt mustot a Charentalis-rézüstökben kezdik lepárolni, majd ezután az alapot hordókba teszik.

A többszörös lepárlást követően létrejött 70%-os alkoholtartalmú, színtelen folyadék minimum 2 évig érlelődik a speciális tölgyfahordókban, ahol lassan veszít az alkoholtartalmából és elnyeri jellegzetes színét. A keverőmesterek ezután megkomponálják az adott márkára jellegzetes ízvilágot.

Legutóbbi bejegyzések

  • Modern beépíthető főzőlap a Konyhanet Webáruházban
  • Polikarbonát terasz építés a Caribi Télikert Kft-vel
  • Keresőoptimalizálás Győr: a helyi siker kulcsa
  • Mellplasztika specialista – Dr. Fábián Zsolt plasztikai sebész
  • Professzionális fűtésszerelés az Eurolikvid Kft. kivitelezésében

Kategóriák

  • Egyéb kategória
  • Szolgáltatás
  • Webáruház
©2025 Hajrá Vecsés | Design: Newspaperly WordPress Theme