A franciák bor és pezsgő készítő tudása világszerte ismert. Az általuk kreált konyak egy olyan komplex ital, amely tartalmasabb vacsorák után tökéletes választás lehet. Ez a borpárlat hosszú, fahordós érlelés után éri el a karakteres, semmihez sem hasonlító ízvilágát, amelyhez a keverőmesterek tudása, a kiváló alapanyag és a francia fahordóban érlelés is nagyban hozzájárul.
A konyak kilencfajta fehér szőlő felhasználásával készülhet, de ebből háromnak a felhasznált gyümölcs 90%-át kell kiadnia. Ez a három fajta az Ugni Blanc, a Folle és a Colombard, amiket a savasságuk miatt önálló borként nem igen fogyasztanak. A konyak készítés lassú folyamat, ugyanis a szüret után egy hétig érlelt mustot a Charentalis-rézüstökben kezdik lepárolni, majd ezután az alapot hordókba teszik.
A többszörös lepárlást követően létrejött 70%-os alkoholtartalmú, színtelen folyadék minimum 2 évig érlelődik a speciális tölgyfahordókban, ahol lassan veszít az alkoholtartalmából és elnyeri jellegzetes színét. A keverőmesterek ezután megkomponálják az adott márkára jellegzetes ízvilágot.