Egy olyan rendkívül érdekes termékről fogunk most írni, amire több kifejezést is szoktak használni. A gyorsfőző néha a kuktafazék kifejezéssel van helyettesítve és természetesen olyan is van, hogy valaki csak az egyik nevet ismeri és használja.
Nincs ezzel baj, a lényeg az, hogy a gyakorlatban is alkalmazzák a háziasszonyok, esetleg az urak, akik a konyhában szorgoskodnak, hiszen rengeteg időt, valamint energiát lehet megspórolni általa.
Nagyságrendekkel gyorsabban elkészül ilyen módon az étel, de természetesen az sem mellékes, hogy konkrétan milyen összetevőkről beszélünk.
A hús értelemszerűen mindig több időt, esetleg órákat is igénybe vehet, de mondjuk a zöldségek pillanatok alatt elkészülhetnek. A kuktafazék minősége sem lényegtelen, hiszen a rozsdamentes acél ugyan garancia a stabilitásra, a maradéktalan értékállóságra, de a különböző gyártók más technológiákat alkalmazva juthatnak el a végtermék előállításáig. Ha már vásárol az ember, érdemes a minőségi darabok mellett letennie a voksot.