Skip to content

Hajrá Vecsés

Menu
  • Kezdőlap
  • Kapcsolat
Menu
Calvados

Calvados kontra konyak

Posted on 2022.06.13.

Mi ennek a közkedvelt szeszesitalnak a titka? Bátran kijelenthetjük, hogy a friss és ízletes alma. A párlat előállítási folyamata hasonló az almabor készítésének folyamatához, ami az alma erjesztését jelenti. Ezután a folyadék legalább 2 évig tölgyfahordóban érlelődik.

Ahhoz, hogy igazi Calvados legyen, a párlatnak Normandiából kell származnia, ami Észak-Franciaországban található. A Calvados háromféle kor megjelöléssel készülnek.

A Vieux vagy Reserve változatok legalább 3 évig érlelődnek. A VSOP ezzel szemben 4 évig vagy tovább érlelődik. Végül az XO, Extra vagy Napoleon megjelölés elnyeréséhez az italnak legalább 6 évig kell érlelődnie. Vannak olyan 25 éves palackok is, amelyek még mindig finom ízűek és nagyon keresettek.

Bár a Calvados és a konyak is pálinkafajta, valójában eléggé különböznek egymástól. Az előbbi fehérbor lepárlásának eredménye, míg az utóbbi alapvetően lepárolt almabor. A Calvados felismerhető almás jegyekkel bír, ellentétben a konyakkal, aminek semmi köze ehhez a gyümölcshöz.

Legutóbbi bejegyzések

  • Végleges szőrtelenítés az Apollon Beauty Kozmetika szalonban
  • Professzionális csőtörés bemérés a Nívógáz Hungária Kft-vel
  • Vércukormérő vagy pulzoximéter – melyiket válasszuk?
  • Linképítés kezdőknek: A Kanga Design SEO ügynökség útmutatója
  • Prémium kerítésléc az XXL kerítés választékában

Kategóriák

  • Egyéb kategória
  • Szolgáltatás
  • Webáruház

Címkék

pulzoximéter vércukormérő
©2025 Hajrá Vecsés | Design: Newspaperly WordPress Theme