Mi ennek a közkedvelt szeszesitalnak a titka? Bátran kijelenthetjük, hogy a friss és ízletes alma. A párlat előállítási folyamata hasonló az almabor készítésének folyamatához, ami az alma erjesztését jelenti. Ezután a folyadék legalább 2 évig tölgyfahordóban érlelődik.
Ahhoz, hogy igazi Calvados legyen, a párlatnak Normandiából kell származnia, ami Észak-Franciaországban található. A Calvados háromféle kor megjelöléssel készülnek.
A Vieux vagy Reserve változatok legalább 3 évig érlelődnek. A VSOP ezzel szemben 4 évig vagy tovább érlelődik. Végül az XO, Extra vagy Napoleon megjelölés elnyeréséhez az italnak legalább 6 évig kell érlelődnie. Vannak olyan 25 éves palackok is, amelyek még mindig finom ízűek és nagyon keresettek.
Bár a Calvados és a konyak is pálinkafajta, valójában eléggé különböznek egymástól. Az előbbi fehérbor lepárlásának eredménye, míg az utóbbi alapvetően lepárolt almabor. A Calvados felismerhető almás jegyekkel bír, ellentétben a konyakkal, aminek semmi köze ehhez a gyümölcshöz.