Az egészben sült kacsa remek központi eleme lehet egy vacsorának vagy egy különleges családi ebédnek. Gazdag, összetett, vad ízvilágával sokkal ízesebb, mint a többi baromfi, és kibírja az erős, robusztus ízpárosításokat, ezért népszerű a kínai konyhában is, például csípős hoisin szósszal tálalva.
A kacsasütő edény kifejezés általában egy üvegből, kőedényből vagy porcelánból készült téglalap alakú eszközt jelent. A kacsasütő edények ovális és négyzet alakúak is lehetnek, méretük és mélységük változó. Az üveg, a kőedény és a porcelán nem vezeti túl jól a hőt, ezért eltart egy ideig, amíg felmelegednek. De ha már felforrt, a sütőedény egyenletesebben osztja el a hőt.
Azt is fontos megjegyezni, hogy a sütőedény összetörhet, ezért érdemes odafigyelni rá! Ügyeljen arra is, hogy ne tegyen hideg eszközt forró sütőbe, és ne használja a rostélyos fokozatot az intenzív hő hozzáadására! A kacsasütő edény tökéletes választás lehet. Ha nagy családi vacsorára készül, tehát nézzen szét a kínálatunkban, ahol többféle márkát is talál majd.