A szalámik alapjául szolgáló húsipari termékek a szervezet fehérjeszükségletét fedezik. A napi fehérjebevitel meghatározott mennyiségben ajánlott. A feldolgozott húsból készült szalámik, kolbászok, virslik és hasonló termékek, különböző márkák által kerülnek forgalomba. Különösen a reggeliző asztalokon kedvelt termékek, amik finom ízükkel nyerik el a fogyasztók tetszését. A szendvicsek ebédre vagy uzsonnára is kiváló választásnak bizonyulnak. Sajttal, uborkával vagy paradicsommal kombinálva, ízletes eredményeket hoznak.
Szalámik különféle alapanyagokból
Sokan szeretnék tudni, hogy mit esznek. Ezért gyakran felmerül a kérdés, hogy mik is azok a szalámik. Ezek a termékek sertés, marha vagy juh húsából készülnek. A durvára darált húsokat fűszerekkel keverik össze, majd állati vagy műanyag belekbe töltik. Ezután különböző feldolgozási folyamatokon mennek keresztül, így kapják meg azt az ízt, amit az asztalunkon megszokhattunk.
Széles választék található a piacon. A sokféle alternatíva közül bárki kiválaszthatja azt, amelyik leginkább megfelel neki. A márkák mellett, a fajták is eltérőek. A húsok közötti különbségek miatt, a piacon olyan típusok vannak, amik marha- vagy pulykahúsból készültek.
Az ár márkánként és termékfajtánként eltérő. Minden gyártó saját árazást alkalmaz. A szupermarketekben különböző méretű termékek közül választhatunk és megvásárolhatjuk azt, amelyik leginkább megfelel az ízlvilágunknak és a költségvetésünknek.
Szalámik kisebb és nagyobb kiszerelésben
Az emberek a húst különböző formákban részesítik előnyben a napi étkezéseik során. Az ebéd és a vacsora során általában sült vagy főtt formájában fedezik a fehérjeigényüket, míg a reggelikhez gyakran választanak felvágottakat.
Manapság a nagy gyártók nem minden termékhez használnak állati beleket. A szalámik készülhetnek mesterségesen előállított, állati belekhez hasonló tulajdonságú zselatinból is. A termék előállítási módja és összetétele befolyásolja a költséget, így az árak alapos vizsgálatával könnyen találhatunk ízletes, számunkra megfelelő változatot.
Az árváltozást befolyásoló egyik tényező a csomagban lévő termék mennyisége. Az 1 kg kiszerelésben árusított termékek a szalámik szerelmeseit elégítik ki, míg a mini csomagok azoknak alkalmasak, akik egyedi reggeli finomságra vágynak. A COOP Online több tucat különböző fajtát kínál a felhasználóknak, akik a különböző márkák kínálatának felfedezésével megvásárolhatják a nekik leginkább megfelelőt. Az online vásárlás révén pedig más termékeket is megvásárolhatnak az egészséges étkezéshez.
Szalámik nem csupán reggelire
A felvágottak azon húskészítmények közé tartoznak, amik elengedhetetlenek a reggelikhez. Valójában alig van olyan reggeliző asztal vagy hűtőszekrény, ahol ne lenne belőlük. Csodálatos ízük és könnyű fogyaszthatóságuk miatt, sok fogyasztónak jelentik az ideális választást. Bár általában reggelire fogyasztják, alkalmanként más étkezésekhez is felhasználják ezeket.
Népszerűségük másik oka a praktikusságuk. Miután kivettük a csomagolásból, vékonyra szeletelhetjük és tálalhatjuk. Ez a könnyen elkészíthető reggeli alapélelmiszer nem kizárólag a magyar konyhára jellemző, hiszen világszerte előszeretettel fogyasztják. Az eredetükről különböző legendák keringenek, de sokan úgy tartják, hogy Olaszországból származnak.
Szalámik, az étkezőasztalok kötelező elemei
Nagyon praktikus élelmiszerek, amiket a magyar emberek is gyakran fogyasztanak. Különböző típusaik vannak. Számos változatuk között a füstölt termékek is megtalálhatóak. Minden fajtának nagyon eltérő íze lehet. Így könnyen vásárolhatunk olyat, ami sokkal élvezetesebbé teheti a reggelit. Sőt, a népszerű pizzák feltétjeként is gyakran előtérbe kerül.
A 100%-ban marhahúsból készült változatok fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár. Gazdagok B-vitaminokban és segíthetnek az álmatlanság enyhítésében is. Magas bennük a nátrium és számos jótékony baktériumot tartalmaznak, ráadásul jelentős részét fedezik a napi energiaszükségletnek, ezért a reggelik alapkellékévé váltak.
Mennyi kalóriát tartalmaznak?
A napi étrendben szereplő, szinte minden élelmiszer tartalmaz bizonyos mennyiségű kalóriát. A szalámik ebben a tekintetben kissé gazdag feldolgozott húsipari termékek. A kalóriatartalom a hús típusától és az elkészítés során hozzáadott adalékanyagoktól függően változhat. A kalóriatartalomra vonatkozó kérdés különösen azoknak fontos, akik bizonyos étrendi korlátozásoknak vannak alávetve és odafigyelnek arra, hogy mit esznek.
Természetes alapanyagokból készült szalámik
A természetes alapanyagokból készült szalámik olyan csemegeáruk, amik nem tartalmaznak adalékanyagokat vagy tartósítószereket. Az egészséges állatok húsából készült fajták mentesek minden hormonális adalékanyagtól. A COOP Online weboldalán bátran rendelhetsz úgy magadnak, mint a gyermekeidnek és élvezheted a különleges ízüket. Válassz az elismert márkától származó fajtákból, hogy kielégítsd az ízlelőbimbóid igényeit! Készíts finom falatkákat és szendvicseket, hogy a legfinomabb recepteket alkosd meg magadnak és a vendégeidnek!