Vannak olyan szeszesitalt kedvelők, akik előnyben részesítik az alacsonyabb alkoholtartalmú, édesebb ízű párlatokat. A likőr nagymennyiségű hozzáadott cukorral készül és több fajtáját különböztetjük meg. Léteznek növényi, gyümölcs-, krém- és tejszínes likőrök.
A gyümölcsös típusok népszerű darabja a Limoncello olasz citromlikőr, de közkedveltek a szilvából, sárgabarackból, eperből és cseresznyéből készültek is. A növényi kategóriába a keserűk, bitterek tartoznak, ezek fűszerekkel, gyógynövények hozzáadásával készülnek. A krém- és tejszínes változatok abban hasonlítanak, hogy sűrűbbek a társaiknál. A krémes termékek igen sok cukrot tartalmaznak és olajosan sűrűek. A tejszínes italok frissen felhasznált ír tejszínből készülnek, ír whisky hozzáadásával.
A típus leghíresebb darabja a Bailey’s Irish Cream. Sokan tévesztik össze a desszertborokkal, de a likőrbor nem likőr, ugyanis javarészt borból áll. A likőrbe áztatott élelmiszerekkel született meg néhány különlegesség, mint a kakaó-, kókusz-, vagy tojáslikőr. Desszertitalnak tökéletesek.