A tengeri élőlények egyre népszerűbb gyógymódot szolgáltatnak az emberiségnek az ízületek, a porcok és a reumás fájdalmak kezelésére. A zöldkagyló kapszula szintén közéjük tartozik. Az élőlény Új-Zélandon őshonos és az ottani őslakos törzsek évszázadok óta használják. A tulajdonságai azonban csak az 1960-as években keltették fel a modern világ figyelmét és csak ekkor kezdték el közelebbről megvizsgálni.
A kutatások rámutattak, hogy mennyire gazdag Omega-3 zsírsavakban, glükozaminban és kondroitin-szulfátban. Az értékes Omega-3 zsírsavakat magába ölelő zöldkagyló kapszula pedig jót tesz a csontoknak, az ízületeknek, a bőrnek, az egészséges koleszterinszintnek.
Ezek a zsírsavak nem termelődnek a szervezetben, ezért étrend-kiegészítők formájában kell bevinni. A glükozamin és a kondroitin a porcban található, a szervezet a porcok kialakításához használja fel. A zöldkagyló kapszula ezen összetevői verhetetlenné teszik a készítményt a gyulladás és az ízületi romlás ellen, valamint megelőzés céljából.