Ez az edénytípus biztosan kiérdemelte a háziasszonyok és a szakácsok tiszteletét, szeretetét. Az elektromos áram gerjesztése által működő főzőlapok már régóta vonzóak a fogyasztók számára. Mindenki tudja, hogy kiválóan magas hatásfokkal rendelkeznek, kompaktak, kifinomult, modern kialakításúak és könnyen kezelhetőek. De nem minden fémedény alkalmas, csak azok, amelyeknek az alapja ferromágneses tulajdonságokkal rendelkezik. Az indukciós serpenyő kifejezetten erre a célra lett tervezve.
Kellemes megjelenéssel és számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek vonzóak a vásárlóknak. Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy alkalmas-e az indukciós serpenyő a gáztűzhelyre?
A válasz igen. Ennek ellenére, a gyártók nem tanácsolják, hogy az ilyen termékeket újonnan vásárolt felületen használják. Ez azzal a ténnyel magyarázható, hogy a gázon történő fűtés egyenetlenül történik, aminek következtében az indukciós serpenyők deformálódnak. Ennek következtében az ilyen edények használatának hatékonysága jelentősen csökken.