Az igazán nívós italoknak múltja van. Nem képez kivételt e szabály alól a brandy sem. A brandy tölgyfahordóban érlelt borpárlat, de készülhet magából a szőlőből is. Az elkészítése több technikát is magába foglal. A markáns ital történelme a régmúltba nyúlik vissza, ugyanis megbízható feljegyzések szerint, már a XII. században is ismert volt a brandy elkészítésének fortélya.
Kik mások, ha nem a mindenben élen járó olaszok voltak azok, akik a szeszégetés tevékenységét valóságos művészetté fejlesztve megajándékozták a világot ezzel a nemes, karakteres nedűvel?!
Akkoriban csak egyszerűen az élet italaként emlegették a népek a brandyt és sokáig tartotta magát a hiedelem, miszerint annak rendszeres kortyolgatása hosszú, egészséges élettel ajándékozza meg a fogyasztóját.
Természetesen ma már nem gondolja azt senki, hogy itt kellene keresgélni az örök élet és egészség titkát, az viszont igaz, hogyha valóban különleges élményre vágyunk, a borpárlatok ezen méltán népszerű típusával ajánlott megajándékozni magunkat.