Abban az esetben, ha szeretné meghívni a barátait vagy a rokonságot egy kellemes vacsorára és még nem döntötte el, hogy milyen ital legyen az asztalon, akkor ez a remek nedű kiváló választás lehet. A Calvados pozitív hatást gyakorol a megtelt gyomorra, azonban elsősorban aperitifnek fogyasztják. Hagyományos normandiai almaborból készül.
Az előállításához különböző ízű almákat használnak fel. Az almákból eredő levet előbb erjesztik, azután lepárolják. A műveleteket követően, a kinyert karakteres nedűt legalább 2 évig tölgyfahordóban érlelik. Ennek köszönhetően nyeri el a jellegzetes aranybarna színét. A Calvados egy francia eredetű ital, amit más néven alma brandynek neveznek.
Régi hagyományokat őriz, hiszen az almapárlatokat már a középkorban is készítették, azonban a hivatalos variációt csak a XVI. századtól ismerik. Az ital eredetvédett, ami azt jelenti, hogy csakis a normandiai, vagy annak környékéről származó almákból előállított almapárlatok viselhetik ezt a nevet. A Calvados nagyon népszerű italnak számít egész Európában.